Щитовидна жлеза – автоимунни болести

Щитовидната жлеза е най – голямата жлеза и една от най-главните жлези с вътрешна секреция за пълноценна дейност, на която е нужен йод.
Нарушенията в дейността на щитовидната жлеза при дефицит на йод далеч не са единствените и най-страшни последствия от този дефицит. От ежедневно постъпващия в организма с храната и водата безопасен йод, част отива за синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, но по-голямата част е необходима за извеждане на токсините от организма и образуването на нови клетки. От което следва, че добри анализи на щитовидната жлеза не означават, че организма няма нужда от йод. Почти толкова йод, колкото е необходим на щитовидната жлеза, е необходим за поддържане на здравето на млечните жлези.
Здравето на организма зависи от здравето на милиарди клетки на епителната, съединителна, нервна и мускулна тъкан, които го изграждат – чисти ли са от токсини, пълноценно ли функционират?
За синтеза на йодосъдържащи хормони щитовидната жлеза ежедневено трябва да получава органичен йод, който е нужен за да не се допуска кислороден глад на клетките.
Опасен може да бъде изкуственият йод, който приемаме под формата на таблетки. Той не се усвоява от организма и се натрупва.
Органичният йод, който се съдържа в продуктите на Vertera Organic е абсолютно безопасен, защото организмът усвоява толкова, колкото му е необходимо, а излишният йод не се натрупва и без проблеми се извежда. В допълнение регулира нивата на натрупания изкуствен йод в организма.
Vertera Organic – продукти за здравословно лечебно – диетична храна.
Споделете

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *