Фукоидан – поливалентен биомодулатор

Фукоидан - чудото, което ще спаси човечеството от старост!!!

Установено е, че от гледна точка на продължителността на живота японците имат отлично състояние на кожата, почти пълно отсъствие на проблеми със сърдечно-съдовата система и кръвообръщението на мозъка, нисък процент на онкологични заболявания. В продължение на векове те използвали даровете на морето за храна – кафявите водорасли. Тази храна е много вкусна и здравословна. 
Жените, които се миели с водорасли, забелязвали, че с времето кожата на ръжете им ставала по мека и нежна, въпреки възраста си. 
По-късно чрез научни изледвания е установено, че заслугата е на фукоидана, който се намира в изобили в кафявите водорасли.
Фукоиданът е полизахарид, който се сърържа в кафявите водорасли (Laminaria japonica). Уникалните свойства на който са научно доказани от много съвременни изследователски лаборатории. 
Отличава се с широк спектър на биологично действие.
Още наричан „поливалентен биомодулатор“
Учени от Русия, Япония, САЩ и Германия, разработвайки иновативни имуностимулатори, антивирусни и противоракови лекарства, базирани на фукоидан, доказали, че фукоиданът стимолира производството на интерферон и повишава клетъчния имунитет, стимулира разтежа на клетките на имунната система, активира макрофагите, намалява алергичните реакции.
Като натурален продукт, фукоиданът е най-широкоспектърният и ефективен сигнализатор на клетките.
Има огромна сила и енергия в подкрепата на значими и важни процеси на стволовите клетки, оргъни, тъкани и много други биологични структури и системи в тялото.  

Фукоиданът съдържа 8 основни незаменими захариди за осъществяване на клетъчните връзки:

  • Маноза предотварява бактериални, вирусни, паразитни и гъбични инфекции. Облекчава възпалението при ревматоиден артрит. Понижава кръвната захар и нивата на триглецериди при пациенти с диабет.

  • Футозаусилва растежните фактори IGF-1 и 2, идентични са с тези в кърмата. Тя влияе на развитието на мозука и възможността за създаване на гългосрочни спомени.

       Регулира имуномодулиращата активност. Активира стволовите клетки.

       Фукозата създава хормонално подмладяващи фактори за дълголетие.

       Инхибира туморния растеж чрез апоптоза.

       Предпазва от инфекции на дихателните пътища.

       Повишава растефния фактор за мускулна регенерация.

       Стимулира възтановяването на костите.

       Създава растежния фактор за кожата, косата , лигавиците на вътрешните органи.

       Увеличава енергийният метаболизъм.

  • Галактозаподпомага зарастването на раните. Увеличава абсорбацията на калий. Способства за формирането на дългосрочната памет.

  • Гликоза – мощен източник на бърза енергия. Подобрява паметта. Стимулива усвояването на калция.

  • N-ацетилгалактозамин – инхибира разпространението на тумора. Имунен модулатор с антитуморни свойства и активност срещу HIV. 

  • N-ацетилглюкозаминтой помага за възтановяването на хрущялите. Намалява болката и възпалението, увеличава свободота на движение.

  • N-ацетилнеураминова киселинаважна за развитието на мозъка и ученето. Обилно се съдържа в кърмата. Отблъсква бактерии, вируси и други патогени.

  • Ксилоза – антибактериални и противогъбични свойства, може да се предотврати рак на стомашно-чревния тракт.

Споделете

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *