Истории, над които да се замислим

Безработен кандидатства за работа в Apple

Шефът на Човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.
След изпита му казва:
– Назначен си, дай ми email-а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата, и часът, когато да дойдеш на работа.
Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито e-mail.
Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма email, това означава, че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата в Майкрософт.
Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, само с 10 долара в джоба.
Решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди, като тръгва от врата на врата, за да ги продаде… За по-малко от два часа удвоява капитала си. Повтаря операцията три пъти и се прибира с 60 долара в джоба! Осъзнава, че може да продължи по същия начин.
Започва все по-рано да излиза от къщи и да се прибира все по-късно и умножава парите с всеки ден… Купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия за доставки…
​След 5 години Човекът вече е собственик на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.
Тогава се замисля за бъдещето на семейството си, решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-mail-a му, за да му изпрати офертата.
Човекът отговаря, че няма e-mail.
– Интересно, – казва застрахователят – нямате e-mail, а сте успял да построите тази империя! Представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте e-mail…
Човекът се замисля и отговаря:

– Щях да чистя тоалетните в Apple…

Невероятно...!!!

Богат мъж влиза в бар…
Щом влязъл, той забелязал черна жена, седнала в един ъгъл. Приближил се до бара, извадил портфейла си и извикал: „Барман“, аз ще купя напитки за всички в този бар, с изключение на онази черна жена, която е там. 
„Барманът“ събрал парите и започнал да сервира напитки на всички в бара, с изключение на черната жена.  Вместо да се притесни, жената просто погледнала мъжа и казала: „Благодаря.“
Това разгневило богаташа.
И така, той отново извадил портфейла си и казал: „Този път сервитьор ще купя бутилки вино и допълнителна храна за всички в този бар, с изключение на жената, която седи в ъгъла там.“
Сервитьорът взел парите на мъжа, започна да сервира храна и вино за всички в бара, с изключение на черната жена.
Когато сервитьорът свършил с сервирането на  храна и напитки, жената просто погледна мъжа, усмихна се и каза: „Благодаря“, което го разгневило още повече.
И така, той отишъл до бара и попитал бармана:
Ами тази черна жена?
Купих храна и напитки за всички в този бар, с изключение на нея и вместо да се ядоса, тя просто си седи там, усмихва ми се и казва: „Благодаря“.
Луда ли е?
„Барманът“ се усмихнал на богаташа и казал:
„Не, тя не е луда. Тя е собственик на това заведение.“

Понякога нашите врагове работят, без да знаят, че това е в наша полза.

Споделете

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *